Èxit de la campanya +Q 1 Semilla 2019 a Guinea Ecuatorial

Un equip de voluntaris de Más que Salud ha pogut realitzar un curs monogràfic de pediatria i neonatologia orientat a metges generals, infermeria i pediatres. També s'ha col·laborat amb l'assistència a persones a través dels projectes +Q Palabras y +Q 1 Sonrisa.

Más que Salud ha conclòs una nova campanya de + Q1 Semilla amb èxit a Guinea Equatorial. Aquest mes d'octubre, un equip de voluntaris ha viatjat a Bata per treballar en la formació amb el personal de l'hospital de la ciutat, i també per col·laborar amb l'atenció de persones en odontologia i otorinolaringologia.

 

EL PROGRAMA DE FORMACIÓ MÈDICA ESPECIALITZADA, MÉS A PROP

Un dels grans èxits de la campanya ha estat el curs monogràfic en pediatria i neonatologia impartit a la Facultat de Ciències de la Salut, i que ha reunit més assistents que totes les formacions realitzades anteriorment.

A més, en paral·lel al curs, membres de l'equip de Más que Salud han pogut reunir-se amb representants del Ministeri de Salut i de la Universitat Nacional de Guinea Equatorial per poder desenvolupar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada i incloure'l en el Pla Nacional de Salut. "La idea és poder començar en el curs 2020-2021", ha explicat el president de Más que Salud, Robert Memba.

 

FORMACIÓ BUCODENTAL

La campanya també ha servit per desenvolupar més el projecte + Q 1 Sonrisa, amb l'establiment d'una petita clínica al recinte de SOS Aldeas Infantiles a Bata que treballarà en fase inicial i que ja ha pogut atendre els seus primers pacients. A més s'ha iniciat la formació de persones en salut i higiene bucodental i s'ha reforçat l'equip de treball autòcton, amb la incorporació de Priscila, formada en salut bucodental a Barcelona amb una beca de Más que Salud.

 

CONSOLIDACIÓ DE +Q PALABRAS

En el marc de la campanya, una part de l'equip de Más que Salud s'ha dedicat a l'atenció en otorinolaringologia, donant continuïtat a el projecte + Q Palabras, un dels que més temps porta realitzant per part de l'organització i amb el qual també s'han format a diferents persones que avui poden treballar en això. A més, s'han realitzat intervencions quirúrgiques d'otorinolaringologia per primera vegada. "Es nota el resultat de la feina dels que s'han format gràcies a Más que Salud i que estan desenvolupant-a Bata", ha assenyalat Robert Memba.

Share