Centenars de persones reben formació i atenció mèdica a Guinea Equatorial

En el marc de la campanya Más que una Semilla un grup de vint-i-set cooperants de Más que Salud, han treballat durant una setmana en diversos espais sanitaris del país africà.

 

Una llavor que va prenent forma d’arbre. Així és l’evolució de la campanya Más que una Semilla, que en la seva edició d’enguany, ha portat cooperants de diverses zones d’Espanya a formar i atendre centenars de persones a Guinea Equatorial. Al llarg d’una setmana, s’ha pogut realitzar, de manera paral•lela a l’atenció a pacients, el V Congrés de Medecina i Ciències de la Salut, amb estudiants i professionals de l’àmbit sanitari i serveis d’odontologia i otorinolaringologia per a nens i adults. 

Totes les activitats s’han desenvolupat a la Facultad de Medicina de la Universidad Nacional de Guinea Ecuatorial (UNGE) amb seu a Bata i a les instal•lacions de SOS Aldeas Infantiles de la mateixa ciutat.

La campanya ha comptat amb els suports de Quirón Salud, Nou Hospital Evangèlic i Fundación Amplifon.

 

V Congrés de Medecina i Ciències de la Salut

La importància de la investigació, l’arrelament de la tuberculosi al país o com realitzar una reanimació cardiopulmonar, han estat només tres dels diversos temes que s’han tractat en el ventall de conferències i tallers del programa del congrés. Un espai que ha esdevingut referència de formació per a estudiants de medecina i infermeria de la UNGE i per a professionals de l’àmbit sanitari equatorià.

Igual que en edicions anteriors, i per mitjà de comunicacions orals i plafons visuals, enguany també s’ha cedit espai als alumnes per poder compartir investigacions i exposar els estudis que han realitzat. Una nova oportunitat per donar a conèixer el treball dels estudiants i dur a terme interaccions constructives. Els millors treballs han estat premiats amb ordinadors portàtils i amb una beca per realitzar una estada formativa en un centre sanitari espanyol amb totes les despeses pagades.

Els mitjans de comunicació equatorians han fet difusió de les activitats del congrés que també ha comptat amb la presència del vicerector de la UNGE, el senyor Crisantos Ondó Asumu Miaga./p>

 

Continuant amb la línia de Más que Palabras

De manera simultània a les activitats del congrés, a les instal·lacions de SOS Aldeas Infantiles, s’ha establert un equip d’otorinolaringologia i audiometria per atendre no només els nens de la zona sinó també als adults i famílies de tot el país.

Seguint amb el treball de la campanya Más que Palabras, que va visitar Guinea per darrera vegada el passat mes de gener, l’equip de voluntaris en l’àmbit auditiu, ha atès a més de cent cinquanta persones. Entre les activitats dutes a terme, destaquen unes sessions informatives sobre l’ús i cura de l’audífon.

 

Obrint el camí pels somriures

També a SOS Aldeas Infantiles s’ha instal•lat un equip d’odontologia que en només tres dies ha atès a més de dues-centes persones. Moltes han estat nens i nenes residents al propi centre i de les zones més properes de Bata. A més de torna’ls-hi un somriure bonic, també s’han realitzat petits tallers sobre la importància del raspallat dental i la higiene bucal.

Share