400 persones són ateses durant la campanya +QPalabras 2018

"Quan mirem enrere i reflexionem sobre el camí recorregut, només puc pensar que estem veien madurar els primers brots", assegura la directora del projecte Martha Grayling.

També han tingut oportunitat els metges equatorians, d’ampliar la formació fent estades en diversos hospitals de Catalunya.

Más que Salut ha atès un total de 400 persones en el marc de la campanya +QPalabras 2018, portada a terme a Guinea Equatorial entre el 13 i el 21 del mes de gener. D’entre totes les persones ateses, s’han detectat 60 pacients susceptibles d’intervenció quirúrgica, s’han realitzat 140 audiometries i s’han dut a terme 40 adaptacions audiomètriques. S’ha creat també un llistat de 180 persones a les quals s’està fent el seguiment mèdic del seu cas i l’adaptació de l’audiòfon.

La campanya té també un caràcter de formació otorinolaringòloga, una especialitat mèdica que, malgrat la necessitat existent al país,encara no s’imparteix a Guinea Equatorial. Al llarg de la campanya han rebut formació mèdica els doctors Santiago Abogo i Manuel Eyama. El programa formatiu de +QPalabras ha donat un salt qualitatiu, oferint als metges equatorians la possibilitat de fer estades de pràctiques a centres hospitalaris catalans com ara: l’Hospital Universitari General de Catalunya, Hospital de Sant Joan de Déu, clínica Dexeus i centres dependents de la Mútua de Terrassa, a més d’ampliar el seu aprenentatge a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

 

La campanya +QPalabras

La història de +QPalabras es remunta a l’any 2011, quan una família guineana va sol·licitar ajut per a la seva filla amb problemes d’audició. Des de Más que Salud es va observar que no es tractava d’un cas aïllat, sinó d’una realitat força estesa al país. "Hi havia una necessitat real i amb una major incidència en els nens" explica la directora de projectes de l’organització Martha Grayling. "Quan mirem enrere i reflexionem sobre el camí recorregut, només puc pensar que estem veien madurar els primers brots", remarca.

És des d’aquesta situació de necessitat real, tant d’atenció als malalts com de formació dels metges autòctons, és que es va plantejar el projecte +QPalabras. Això és l’essència de Más que Salud.

Share