Més de tres-centes persones participen a la campanya Más que una Semilla 2017 a Guinea Equatorial

El 1er Curso de Cirurgía Plástica y Reparadora, ha estat la principal novetat del programa amb vuit intervencions a pacients amb seqüeles per cremades o queloides.

L’èxit de les jornades ha generat una sol·licitud local que garanteixi una nova edició l’any 2018.

 

Un total de tres-centes tres persones, inclosos estudiants de medicina, infermeria i professionals d’alguns dels hospitals més destacats de Guinea Equatorial, han assistit a la campanya Más que una Semilla portada a terme per l’organització Más que Salud a aquest país. Dinou cooperants de diferents ciutats d’Espanya com: Barcelona, Madrid, València o Pamplona, han preparat y estructurat aquesta acció, que s’ha realitzat entre els dies 5 i 13 del mes de maig, a través de tres eixos claus: el IV Congreso de Ciencias Médicas y de la Salud, la campanya Más que Palabras 2017 i el Concurso de Cirugía Plástica y Reparadora para cirujanos.

Atenció i formació

D’entre les diferents accions de les jornades, ha destacat la intervenció a vuit pacients de cirurgia plàstica i reparadora amb seqüeles per cremades i queloides entre d’altres. Una tasca assistencial que ha anat acompanyada amb una formació especial per al personal sanitari local.

D’altra banda, en el marc d’un conveni entre Amplifon, SOS Aldeas Infantiles i Más que Salud, s’han atès també a tres-centes cinquanta-quatre persones que presentaven diferents problemes auditius i, paral·lelament, donat formació a dos metges i a dos futurs audioprotesistes guineans.

 

Èxit en el compromís acadèmic de la campanya

El congrés amb el lema “Profundizando en la investigación para avanzar con excelencia”, ha comptat amb un total de quatre conferències magistrals impartides per docents locals, dotze tallers a càrrec de cooperants de Más que Salud, un total de cinquanta-cinc comunicacions orals i catorze publicacions dels estudiants que hi eren presents. El senyor Filiberto Ntutumu Nguema Nchema, rector de la Universidad Nacional de Guinea Ecuatorial, ha estat l’encarregat d’inaugurar les jornades, que també han comptat amb la presència de la senyora Zoila de la Caridad Fernández Montequin, degana de la Facultad de Ciencias de la Salud, la Delegada Regional de Salud i l’Inspector Regional de Educación, una participació que ha generat una gran expectació en els mitjans de comunicació guineans i en l’àmbit acadèmic local, raó per la qual, s’ha demanat a Más que Salud la celebració d’una nova campanya de cara a l’any 2018.

Share