Quart sopar solidari

Dissabte 30 d’abril a les 21:00 començava el 4t sopar solidari de l’ONG +QSalud a l’Hotel QGAT. 190 persones, tot un rècord d’assistència, es van aplegar al saló gran de l’hotel per gaudir d’una vetllada amb bona companyia i moltes sorpreses.

+Qsalud és una ONG que treballa per a la millora de l’assitència sanitària en països en vies de desenvolupament, especialment a Guinea Equatorial on el fet que s’hi parli el castellà facilita molt les comunicacions. Actualment es centra en tres grans projectes: l’assistència directa a pacients, incloent possibles trasllats fora del país; +Qpalabras, un projecte que es porta a terme en col·laboració amb Aldeas Infantiles i Amplifon, per a l’assistència als nens sords de Guinea Equatorial i el Projecte Integral de Salut i Educació (PISE), que té com objectiu millorar la formació i especialització del personal sanitari de Guinea Equatorial.

Va inaugurar l’acte el president de l’entitat, el Dr. Robert Memba explicant als comensals els grans projectes de l’entitat, passats i presents i també els plans per al futur. Tot seguit, van prendre la paraula alguns dels facilitadors de cada àmbit d’actuació. La Sra. Engràcia Puig, cap de l’àmbit de responsabilitat social corporativa de Quiron Salut va confirmar la voluntat de l’empresa que representa a continuar amb la col·laboració en el projecte PISE acollint metges i infermeres guineans per a la realitació d’estades formatives no remunerades als hospitals del grup. Per part de +QSalut va agrair aquesta col·laboració i va ratificar els bons resultats que se n’està obtenint la Sra. Martha Grayling, tresorera de l’entitat. D’altra banda, el Dr. Guillem Viscasillas, especialista en otorrinolaringologia i coordinador del projecte +QPalabras, va anunciar la bona notícia de l’esponsorització de l’empresa Amplifon de tota una unitat d’otorrinolaringologia a Guinea i va donar pas al Sr. Obdulio Herrera, president de la Fundació Amplifon Espanya, que va explicar l’origen de la col·laboració i va anunciar que ja hi ha un primer enviament de material i instrumental mèdic en camí a Guinea i un segon preparat per sortir.

Després del sopar, va arribar el moment de les rifes i subhastes, que van ser possibles gràcies a la generositat de moltes empreses, fundacions, comerços i esportistes d’elit que van aportar els seus productes i serveis. +Qsalud vol remarcar la solidaritat mostrada per molts comerços i empreses ubicats a Sant Cugat i que van contribuir a projectar una imatge de ciutat solidària entre els assistents.

En concret, +Qsalud vol agrair la col·laboració de les següents empreses, comerços i persones: Bimbalina, Wooloomooloo, Dentalògic Sant Cugat, Èxode Viatges, Hotel Qgat, Caldea Inúu, Bronceado y estética Paytubi, Visual Cakes BCN, BiraBiro Editorial, Aire de Barcelona, El Món dels Jocs, Coton et Bois, Rouse, Sonÿa, Mooi Femme, Spa & Tu, Anyram, Arpali, Dr. Sergio González, Premier Sant Cugat, Codorniu, Sant Cugat Sports, Muy Mucho Sant Cugat, El Crack Casteller, Fundació Port Aventura, Chocolat Factory, Tània Juste, Maat, Happy Yoga Sant Cugat, Camins de Vent, Les arômes provence, Marc Gené, MGENE Racing, Martí Grayling S.L., Joanna Noguera Fotografia, Sacum, Smell me, Casa Antich, L’Antic de la Plaça, El Celler de Llibres, Reial Club Deportiu Espanyol, Medical Esthetic Group, Magdalena Pons, Kiva, Moisès Martínez Berrio, Coaching Games, Centre Podològic Nacher, Supreminox, Centre Sanitari Can Mora, Brownie Sant Cugat, De Vinya, imat.gemma, Institut Catalunya Àfrica, Marc Màrquez.

La valoració global de l’esdeveniment és molt bona, tant pel nombre d’assistents com per la quantitat i qualitat dels premis de les rifes i subhastes així com pel servei i tracte del personal de l’hotel QGAT. La recaptació obtinguda servirà per seguir impulsant i consolidant els projectes de l’entitat. I a partir d’ara, l’equip de +Qsalud començarà a pensar en la celebració dels seus 10 anys d’existència al 2017.

Share