Balanç del viatge a Guinea

Ara que ja han passat unes setmanes, de tornada a casa però amb l’enyorança de deixar enrere un món tan llunyà i alhora tan proper, l’equip de cooperants que va participar en el darrer viatge a Guinea Equatorial, fa balanç de la seva experiència i valora totes les accions que s’hi van poder dur a terme.

El viatge va tenir cinc punts d’atenció principals: els dos Congressos de Ciències Mèdiques i de la Salut a les factultats de Medicina i d’Infermeria, el treball amb nens sords i les seves famílies donant suport a l’escola Manos Felices, la trobada i formació d’equips de treball entre professionals de la salut d’Espanya i Guinea, la tasca pastoral amb les comunitats evangèliques de Bata i l’acord assolit amb Aldeas Infantiles.

En poc temps, ja s’aprecien canvis positius en els serveis de neonatologia i pediatria, sobretot en l’adopció de protocols de procediment per millorar l’atenció integral dels nens en el moment del part. Per reforçar aquests avanços, s’està programant un viatge al setembre d’un grup específic de neonatologia que pugui impartir un monogràfic d’una setmana.

Així doncs, seguim agraïts a tots els qui col·laboren, d’una manera o d’una altra, en aquest projecte i il·lusionats per totes les portes que cada dia es van obrint.

Share