Campanya +Q1 Semilla 2013

El mes de juny passat la nostra organització, amb la col·laboració del Consorci Sanitari Integral de la Universitat de Barcelona (UB), l’Hospital Universitario Regional de Bata, la Universidad Nacional de Guinea Equatorial (UNGE) i la Misión Bautista Europea (EMB), va celebrar el 2º Congreso de las Ciencias Médicas y de la Salud. El curs es va realitzar en el recinte de l’Hospital de Bata (Guinea Equatorial).

Aquest congrés, igual que el que es va fer el mes de juny del 2012, anava dirigit a metges, assistents tècnics sanitaris i estudiants, tenia com objectiu motivar als participants a iniciar programes d’educació contínua i formació especialitzada en diferents àrees com són: psicologia, infermeria, prevenció d’infeccions nosocomials, traumatologia, cirurgia general, anestesiologia, pediatria, odontologia, oftalmologia, medicina interna, otorinolaringologia i ginecologia. Un ampli temari desenvolupat en cadascun dels serveis mèdics de l’Hospital de Bata per un grup de 26 cooperants espanyols, va permetre integrar la Formació i l’Assistència de forma didàctica als coneixements dels personal local i la Brigada Mèdica Cubana i els cooperants de +QS.

Ja que l’objectiu de +QS és promoure la salut des d’una perspectiva integral, la part espiritual també ha estat present en forma de diversos tallers i conferències en col·laboració amb les esglésies locals, la Misión Bautista i un grup de treball de +QS.

Les experiències viscudes durant el viatge han estat molt satisfactòries. Malgrat les llargues jornades de treball i les precàries condicions trobades, s’ha aconseguit arribar a les fites proposades. La resposta dels estudiants i del personal sanitari local ha estat molt bona i s’han establert les pautes de treball de cara a un futur més immediat la qual cosa, sens dubte, ens permetrà definir amb major precisió el Pla Estratègic de Formació que +QS està desenvolupant.

Et convidem a mirar les fotografies següents per tal que puguis fer-te una idea millor de tot el que ha significat aquest projecte.

Moltes gràcies a totes les persones que han fet aportacions per a Guinea i aquest projecte! Certament hi vàrem anar amb la intenció de deixar la nostra llavor i, al tornar, hem comprovat que aquesta creixia cada dia en nosaltres.

 

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
p1
p2
p3
p4
p5
p6
p7
q
r
s
t
u
v
w

 

Share