Campanya +Q1 Semilla - Guinea 2012

Per a l’ONG Más que Salud és un privilegi poder compartir amb vosaltres els objectius de la nostra propera campanya que hem anomenat “+Q1 Semilla – Guinea 2012". Des del mes de novembre del 2011 estem organitzant un seguit d’esdeveniments que portarem a terme el proper mes d’agost a Guinea Equatorial.

Com part dels nostres projectes: P.A.M.I. i P.I.S.E., un grup de 15 cooperants viatjarem de forma escalonada des del dia 30 d juliol fins el dia 30 d’agost amb l’objectiu de portar a terme una campanya amb activitats molt concretes, que cerquen desenvolupar programes de formació i assistència als districtes de Bata i Evinayong.

L’acte principal estarà dedicat a la formació. Gràcies a l’esforç i el suport de socis, amics i simpatitzants de +QS es durà a terme el Primer Congrés Mèdic-Odontològic dirigit a metges, infermeres i estudiants de medicina. És un acte que hem organitzat amb el suport de la Universitat de Barcelona (UB), la Universidad Nacional de Guinea Ecuatorial (UNGE) i la Misión Bautista Europea (EMB). Simultàniament es farà un cribratge de la cardiopatia reumàtic (aproximadament a 300 pacients joves), cirurgies d’oftalmologia, cirurgia general de casos complexes prèviament seleccionats, s’iniciarà una Associació de Pares de nens sords i amb implants coclears, revisarem tots els pacients del projecte P.A.M.I. i un cop finalitzat el congrés, un grup romandrà 20 dies més a Guinea per a oferir formació comunitària i sanitària a més de donar assistència odontològica a Bata i Evinayong on atendran uns 200 pacients. Tot això ho faran acompanyats per un equip tècnic que s’encarregarà de la imatge, vídeo i so durant el congrés i donaran cobertura dels actes que durant la nostra estada en duran a terme.

És un esforç de tots que no cerca altra cosa que plantar aquesta llavor que un dia donarà els seus fruits.

Gràcies a tots i totes els que d’una manera o altre contribuïu a fer realitat el nostre treball.

Si ho desitges pots consultar el programa del congrés.

Quin és el significat de “+Q1Semilla – Guinea 2012”?

+QS és una organització amb una missió única i clara: seguir l’exemple de Jesús. Per a escollir el nom de la nostra pròxima campanya, ens basem en una història que Jesús va explicar als seus deixebles: la paràbola del sembrador, en la qual un home va sortir a sembrar i, mentre sembrava, una part de la llavor a caure prop del camí, van venir uns ocells i se la van menjar. Una altre part va caure entre les pedres, va brotar però com que la terra no tenia massa profunditat, amb l’escalfor del sol es va assecar. Altres llavors van caure entre els esbarzers que, en créixer, la van ofegar. Però una part va caure en la bona terra i va donar el seu fruit.

Aquesta paràbola ens ensenya la importància de cercar el lloc adequat i els mitjans més adients per a plantar llavor. Això és +Q1 Semilla – Guinea 2012!!, una oportunitat per a deixar a Guinea, mitjançant la formació i l’assistència, la nostra aportació a un món amb necessitats i carències. Potser, en algun moment durant la campanya, tinguem la sensació que part del que sembrem no donarà massa fruit, però segur que una gran part del nostre esforç i de les llavors que plantarem portaran fruit en abundància i podrem veure com creix i es multiplica.

Gràcies a tot@s i a cadascun dels voluntari@s que s’han afegit al viatge i a tot@s els qui col·laboreu aportant la vostra petita llavor.

Share