Viatge assistencial Bata - Bolondo 2009

L’any 2009 es va desenvolupar a Guinea Equatorial un projecte mèdic-missioner en cooperació amb l’ONG “Desarrollo 2000 en Àfrica” i la Missió Baptista de Bata, finançat en part per +QS i en part pels propis cooperants. Aquest projecte és un referent per a la intervenció que es vol realitzar de manera permanent i continuada a Evinayong (projecte PISE).

En el viatge va participar un equip multidisciplinari de 12 persones, la majoria d’elles professionals del món sanitari, però també d’altres sectors d’activitat.

Durant moltes setmanes varem anar aconseguint material sanitari i escolar que va ser classificat i organitzat en caixes i maletes per poder-lo transportar.

Aquest viatge va tenir dues àrees d’influència:

  • Centre de salut de Bolondo: aquí va tenir lloc la campanya assistencial.

Cada dia, després d’un temps devocional, ens desplaçàvem fins a Bolondo (aproximadament a uns 40 kms de Bata on estàvem allotjats).

En primer lloc, vam proveir de medicaments la farmàcia i varem realitzar tasques de manteniment i instal·lació d’infraestructures.

Es van atendre pacients en les àrees de medecina general, pediatria, odontologia, ginecologia i cirurgia. L’àrea d’infermeria es va encarregar d’instruir el personal del centre en la cura de ferides de qualsevol causa i també post quirúrgiques.

L’Evangeli va poder ser compartit amb qui ho va desitjar, doncs entenem la salut des d’una perspectiva integral: física, psíquica i espiritual.

Igualment es van dur a terme activitats i jocs amb els nens que anaven al centre, i també en quan a l’educació preventiva i dental.

  • A les tardes el treball es duia a terme a la Missió Baptista de Bata.

Es varen fer petites consultes mèdiques en les àrees d’odontologia i ginecologia, noves activitats amb els nens (mitjançant globus, titelles i pallassos), cursos d’informàtica, xerrades de formació i educació sexual. També activitats evangelístiques com ara la projecció de la pel·lícula “Jesús” en Fang, un dels dialectes locals de Guinea.

Es va participar en el culte dominical de l’Església Baptista de Bata.

Finalment es va visitar el poblat d’Engong, el Centre de Salut i l’església.

Share